Ansigtsrefleksterapi – sorensensistem™

Ansigtsrefleksterapi er en terapeutisk metode til bearbejdning af årsagerne til kroppens organiske, fysiske og psykiske ubalancer og fejl/dysfunktioner.

Ved hjælp af denne metode er det muligt at analysere og individuelt at stimulere ubalancer i forhold til den enkeltes behov. Herved påvirkes centralnervesystemet, meridianbaner og blod- og lymfekredsløbet.

Ansigtsrefleksterapi egner sig til behandling af symptomer af organisk, kemisk og muskulær art, samt til emotionelle problemer, stress-symptomer, barnløshed, søvn og seksuelle forstyrrelser o.m.a.

Ansigtsrefleksterapien´s neurologiske fundament er ansigtet, herved opnås ofte en mere målrettet behandling med hurtige og præcise resultater. Det terapeutiske arbejde udføres ved manuel stimulation af punkter og zoner på hudoverfladen i ansigt og kranie.

Ansigtsrefleksterapien er afprøvet og udviklet af Lone Sørensen http://www.reflexologiafacial.es/ gennem 20 årigt forløb sammensat af elementer fra forskellige teknikker:

  • Traditionel Kinesisk Akupunktur(TCM)(link)
  • Kraniosakral Terapi
  • Kinesiologi
  • Zoneterapi fra forskellige kulturer

Japansk & Vietnamesisk Akupunktur som bl.a. ligger til grund for Cyberteknik som i al enkelhed går ud på at man bruger ansigtet og hænderne som mikrosystemer for hele kroppen. Mikrosystemer betyder at alt der findes i kroppen findes i et ”spejlbillede” på f.eks. ansigtet og herigennem findes og stimuleres de områder i kroppen der er ubalance i. Systemet involverer 564 nervepunkter samt zoner fordelt i begge sider af ansigtet. Hvert punkt/zone har en forbindelse til et organ, kirtel, muskel, kemisk proces m.m. i vores krop. Det kan sammenlignes med at man i TCM bruger øret til at behandle ubalancer i kroppen med som tillægsbehandling, systemet i cyberteknik er bare mere specificeret.

Ansigtsmuskelstimulering efter bl.a. Castillo Morales principper hvor man bl.a. arbejder meget med sprog, tand -og kæbestilling og synkefunktionen. I Danmark benyttes metoden hovedsageligt af ergoterapeuter.

Neurologiske koncepter, bl.a. Brodmann Area – Korbinian Brodmann (1868-1918), som inddelte hjernen i et væld af små områder. Hvert område fik et nummer. Hans inddeling af hjernens overflade bruges stadig i hjerneforskningen som en slags landkort.